Kilka słów o słowiańskiej gimnastyce

by in Sport 26 lipca, 2021

Te z nas, które stykają się ze słowiańską gimnastyką bardzo często mówią, że jest im wyjątkowo bliska, że pierwszy raz tak “fajnie i chętnie im się coś ćwiczy”. Niektóre twierdzą, że wcześniej intuicyjnie wykonywały ćwiczenia, które okazują się być jej częścią. Z czasem, kiedy ćwiczą regularnie są zachwycone przede wszystkim rezultatami, jakie przynosi. Ta gimnastyka po prostu działa. Najczęściej wymieniane korzyści dla zdrowia to: korekta postawy, wzmocnienie mięśni i stawów, uregulowanie gospodarki hormonalnej i lepsza przemiana materii. Te 27 prostych ćwiczeń przypominających piękny subtelny taniec zmienia na lepsze nie tylko zdrowie, ale też inne sfery życia: poczucie własnej wartości, relacje z płcią przeciwną, życie intymne.

Ćwiczenia są proste, choć nie od razu i nie dla każdego. Ciało jednak szybko się uczy tego, co dla nas dobre i z każdym powtórzeniem ruchy są płynniejsze, a my nabieramy wprawy i uczymy się słuchać siebie i swojego ciała. Najpierw poznajemy wszystkie ćwiczenia, a potem na podstawie słowiańskiego horoskopu z tych 27 dobieramy indywidualny zestaw 7 ćwiczeń, które wykonujemy codziennie (lub w miarę chęci i możliwości). Każde ćwiczenie ma swoje znaczenie i przesłanie oraz symbol.

Na warsztacie poznasz wszystkie 27 ćwiczeń gimnastyki słowiańskiej i otrzymasz indywidualny zestaw 7 ćwiczeń obliczony na podstawie horoskopu słowiańskiego. Z zajęć wyjdziesz także z solidną porcją inspirującej słowiańskiej wiedzy dotyczącej żeńskości. Towarzyszyć nam będą dźwięki słowiańskich mantr, zapach olejków eterycznych i świece.